top of page

Bemutatkozás

SzegmentAN2_5027.png

2016-ban a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem gyógytornász diplomámat. Ezt követően két évet dolgoztam a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Balesetsebészeti és Kézsebészeti osztályán, ahol mind a járóbeteg mind az osztályos betegek rehabilitációjában részt vettem. Már a kórházban eltöltött idő alatt is lehetőségem volt a betegek közvetlenül a műtét/baleset utáni fizioterápiás ellátásában részt venni, így azóta is azt vallom, hogy a rehabilitáció már a sérülés napján elkezdődik.

A munkában eltöltött évek alatt számos olyan tanfolyamon vettem részt, aminek tudásanyagát nap mint nap használom a hatékony és sikeres rehabilitáció érdekében. Ezek közül kiemelném a Terrier-módszert, ami egy lágyrészmobilizációs technika, a flossingot, a köpölyt, illetve a hidegkést, amik használata a kötőszöveti állapot javítását szolgálják.


2018 áprilisában az Olimpiai Sportparkban található Sport & Balance Rehabilitációs Központban kezdtem el dolgozni, ahol nagy tapasztalatra tettem szert a sportrehabilitáció terén. Számos sportág (foci, kézilabda, szertorna, atlétika, úszás…)  élvonalbeli versenyzőivel dolgoztam.

Az itt végzett tevékenységemet nagyban segítette az R-Med Akadémián elvégzett Funkcionális Tréning, valamint a rehabilitációs TRX oktatói képzés.

Mivel mind a magam mind a betegeim részéről mindig is nagy hangsúlyt fektettem a prevencióra, 2019-ben nagy álmom vált valóra azzal, hogy a Purnam Nemzetközi Jógaoktatói Akadémián elvégeztem a Hatha (Ya RYT-200) és Vinyasa Flow jógaoktatói képzéseket. A jóga alkalmazása az élsportban igazán hatékonynak bizonyult.

A jóga mellett huzamosabb ideig tartottam gerinctornát is. Látva azt, hogy milyen sok ember küzd különböző szerzett és genetikai gerincproblémával, elvégeztem a McKenzie tanfolyam A és B részét. Ez a terápia lefedi a gerinc egészét. A módszer elsősorban a napjainkban nagy hangsúlyt kapó porckorongsérv kezelésére irányul, de utat mutat azok számára is, akik a testtartásukból adódó problémákkal küzdenek.

A gyógytornász szakma színességének és állandó fejlődésének köszönhetően soha nem ér véget a tanulás, de ez ettől szép és ettől izgalmas. 😊

bottom of page