top of page

Kismama Tape

Nem véletlenül nevezik a várandósság időszakát terhességnek is. Ez idő alatt a test változásai fokozott terhelésnek teszik ki a szervezetet, amit sok kismama igencsak nehezen visel.


A várandósság idején is kiváló segítséget nyújthat azonban a Kinesio Tape, ami egy a bőrhöz nagyon hasonló elasztikus anyag. Hatásmechanizmusa pedig azon alapszik, hogy a megfelelő felhelyezési technikával felragasztott Tape a szervezet öngyógyító folyamatait segíti elő (nyirokkeringés/mikrokeringés javítása, fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, izomfunkciók támogatása, ízületi mobilitás vagy stabilitás elősegítése). Tehát hatását mechanikai úton fejti ki, nem tartalmaz semmilyen kémiai hatóanyagot, ami a várandósságra való tekintettel különösen fontos.

A Kinesio Tape hatása minden esetben a ragasztás technikájától függ. A pocakosság idején a hasra
felragasztott szalag csak melegszínű lehet (piros, rózsaszín, narancs, citrom vagy bézs).

A kismamáknak felhelyezett Tape különösen fontos lehet a prevencióban (pl.: deréktámasz, vállövi
tartásjavítás, hasi bőr- és izomállapot megőrzése, nagy mértékű rectus diastasis megelőzése...).

Nagy segítséget jelenthet azonban akkor is, ha már van mit kezelni. Például, ha az izomlazítás a cél, vagy a jobb keringés biztosítása, az ödémásodás (vizesedés) csökkentése, a derékfájdalom enyhítése a növekvő teher miatt, a stria és hasi bőr állapotának javítása, vagy épp a haematóma (véraláfutás) gyors feltisztítása.

bottom of page