top of page

Komplex rehabilitáció

Legyen szó tervezett (pl.: protézisbeültetés…) vagy akut műtétről (törések, izom-, szalagszakadások…) esetleg műtét nélküli konzervatív kezelésről, a gyógytorna elengedhetetlen részét kell, hogy képezze a rehabilitációnak. Egyetlen sikeres műtét sem lehet igazán sikeres az egyénre szabott rendszeresen végzett fizioterápia nélkül.  

 

Testünk mozgásra született, így ha a mozgatószervrendszerünk sérült, azt csak is mozgással tudjuk helyreálltani. A régen oly hangzatos „ néhány hétig pihentesd” mára már elavult módszernek számít.

Beszéljünk akár törésről, izomszakadásról, húzódásról vagy épp rándulásról, az orvosi ellátás után a fájdalom és az ödéma csökkentésére, valamint a teljes ízületi mozgástartomány elérésére törekszünk, melyet az izom funkcionális erősítése követ. A kezelések során a lágyrészterápiák közül a Terrier- módszert alkalmazzuk továbbá, ha szükséges, olyan kötőszöveti kezelésekkel egészítjük ki a terápiát, mint a flossing, a hidegkés vagy épp a köpöly.

A kötőszöveti terápiákról itt olvashatsz bővebben: kötőszöveti terápiák

 

Mindemellett fontos tudni, hogy a rehabilitáció célja egészen mást jelent egy az aktív éveiben járó fiatalnak és mást egy nyugdíjasnak. Mást egy ülő munkát végzőnek és mást egy fizikai munkát végzőnek.  Ebből adódóan a beteggel együtt tűzzük ki a célokat, és minden esetben egyénre adaptált kezelésekben részesítjük a hozzánk fordulókat.

Mivel az eredményes rehabilitáció kivétel nélkül csapatmunka, mind a gyógytornász mind a beteg részéről megkívánja a szükséges belefektetett energiát.

bottom of page