top of page

Sportrehabilitáció

Bár prevenciós terápiákkal, edzésekkel sokat tehetünk a sérülési rizikó legcsökkentéséért, de még a legprofibb, legedzettebb sportolóknál is előfordulhatnak kényszerpihenők.

Akár hobby-, akár élsportolókról beszélünk, a cél a mielőbbi gyógyulás, a sportba történő visszaállás, és az újrasérülések kockázatának csökkentése.

A sportrehabilitáció már közvetlenül a sérülést követően elkezdődik. Függetlenül attól, hogy szükséges volt-e műtéti beavatkozás vagy nem, a terápia minden esetben egyénre adaptált. Legyen szó törésről, izomszakadásról, húzódásról vagy épp rándulásról, az orvosi ellátás után a fájdalom és az ödéma csökkentésére, valamint a teljes ízületi mozgástartomány elérésére törekszünk, melyet az izom funkcionális erősítése követ. A siker érdekében tehát funkcionális szemléletű terápiát végzünk. A cél minden esetben a sportba való visszaállás képességének mielőbbi elérése. Egy sikeres sportrehabilitáció számos készség és képesség reedukálását feltételezi, amihez a sérült által végzett sportág specifikus mozgásait vesszük alapul.

A kötőszöveti terápiákról itt olvashatsz bővebben: kötőszöveti terápiák

A gyorsabb visszatérés érdekében, a végzett kezeléseket olyan kötőszöveti terápiákkal (erről itt olvashatsz bővebben) egészítjük ki, mint a flossing, a köpöly vagy épp a hidegkés. A műtéti beavatkozás utáni hegeket minden esetben kezeljük, hogy a későbbiekben se okozzanak kellemetlenséget. Szükség esetén Kinesio Tape-t is alkalmazunk.

bottom of page