top of page

Terrier-technika

A Terrier-technika egy olyan manuális módszer, ami kiválóan alkalmazható fájdalomcsillapítás, traumák vagy műtétek utáni mozgásbeszűkülés, mozgáskorlátozottság esetén, továbbá az ízületeket, lágyrészeket érintő reumatikus megbetegedéseknél, ízületi kopásoknál, izomfeszüléseknél, esetleg izomtónus zavaroknál. A módszer alkalmazása nagy segítséget jelent a rehabilitáció kezdeti vagy késői stádiumában, legyen szó akár hagyományos vagy sportrehabilitációról.

A Terrier módszer alkalmazása során a kezelt ízületeket és a körülöttük lévő lágyrészeket (kötőszövetek, izomok, idegek…) lazított, tehát a beteg szempontjából passzív helyzetben mozgatjuk át.

A végzett kezelés során a masszázsfogásokat, mobilizációval kötjük össze, ami a környező lágyrészeket ellazítva, rendkívül hatékonyan fokozza a kezelt terület keringését, így eredményesen csökkenti a keringési zavarból adódó ödéma jelenlétét.

A szöveti ellazulás és a keringés fokozásának eredményeként, az érintett ízület mozgástartományát nagymértékben növelhetjük, így a beszűkült és fájdalmas ízületeket kezeltté, a mozgások könnyebbé és fájdalommentessé válnak.

bottom of page